Війна є важким випробуванням для кожного з нас. У це лихоліття нас постійно переслідують стреси, тривога, втома. Ми іноді відчуваємо, що сили покинули нас і це може вплинути на наше життя загалом. Психологи виділяють кілька правил, які допоможуть у цій стресовій ситуації Ці правила звичайно, не в змозі змінити політичну реальність, але вони можуть допомогти спокійніше пережити воєнний час чи інші стресові ситуації.
 Дотримуйтесь заведеного порядку життя – Звичайне розмірене життя створює острівець безпеки в океані небезпек і бур.
 Дотримуйтесь режиму здорового харчування, займайтеся спортом та висипайтеся – У здоровому тілі – здоровий дух. Слідкуйте за своїм здоров’ям, і це допоможе вам успішно пережити стрес.
 Виконуйте вправи на розслаблення. Щоденні вправи на розслаблення допоможуть вам подолати стрес. Чим регулярніше ви їх робите, тим краще навчитеся розслаблятися і підтримувати природній баланс в організмі. Все це безпосередньо впливає на настрій і душевний спокій. Спробуйте вправлятися кілька хвилин 1-2 рази на день.
 Говоріть про свої почуття з близькими людьми. Якщо ви поділитеся своїми почуттями та переживаннями, то виможете з подивом виявити, що інші люди відчувають те саме, що й ви.
 Допомагайте іншим – це можуть бути батьки, друзі, діти, яким потрібна ваша підтримка і любов. Ви також можете зайнятися добровольчою діяльністю в організації, яка вам подобається. Допомагаючи людям, що оточують вас, ви відчуваєте себе набагато краще. Крім того, ви зможете переконатися, що у вас достатньо сил для того, щоб самому впоратися із ситуацією та надати допомогу іншим.
 Виділіть час для улюблених занять. Щодня виділяйте час на те, що ви любите: заняття спортом чи мистецтвом, музика, читання, тощо. Це допоможе вам відволіктися від важкої реальності і пам’ятати про те, що навіть у важкі часи можна знайти оазис, який зробить життя кращим.