ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник Черкаського В.о. директора департаменту освіти
міського управління та гуманітарної політики
Головного управління Черкаської міської ради
Держпродспоживслужби в ______________ Б.О.Бєлов
Черкаській області
______________ Мізінова О.В.
ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ
для дошкільних навчальних закладів загального типу
(весняний період)
(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом
МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)
І- й тиждень
ПОНЕДІЛОК |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Вермішель відварена з вершковим маслом |
65 |
80 |
Омлет натуральний |
40 |
85 |
Огірок квашений / свіжий огірок (травень) |
30 |
50 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
Фрукти за сезоном |
42 |
95 |
Обід |
||
Суп з фрикадельками м’ясними (курятина) та зеленню |
150/20 |
200/25 |
Печеня по-домашньому зі свининою та курячим м’ясом |
150 |
180 |
Ікра з буряка / салат із редиски та зеленої цибулі (травень) |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна гречана каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Напій злаковий з молоком |
150 |
180 |
Батон з повидлом |
20 |
30 |
В І В Т О Р О К |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Сирники з родзинками та кип’яченою сметаною |
120/10 |
155/25 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Фрукти за сезоном |
42 |
95 |
Обід |
||
Борщ «Український» з курячим м’ясом та сметаною |
150 |
200 |
Пампушки з часником |
60 |
60 |
Котлета з ялової печінки в овочевому соусі |
45/20 |
60/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
Салат із квашеного огірка з цибулею /свіжий огірок (травень) |
30 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна пшоняна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/10 |
СЕРЕДА |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Риба в овочевому соусі |
30/20 |
55/30 |
Картопля з молоком та вершковим маслом |
80 |
100 |
Салат з квашеної капусти з морквою / салат із редиски із зеленою цибулею ( травень) |
40 |
50 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Фрукти за сезоном |
40 |
95 |
Обід |
||
Бурячник з курячим м’ясом та зі сметаною |
150 |
200 |
Плов з м’ясом (свинина/курятина) |
135 |
175 |
Кабачкова ікра / свіжий огірок (травень) |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
125 |
175 |
Вечеря |
||
Манний пудинг з фруктовою підливою |
130/10 |
160/20 |
Йогурт |
150 |
180 |
Батон з медом |
20/10 |
30/15 |
Ч Е Т В Е Р |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Ліниві вареники з кип’яченою сметаною |
120/10 |
150/20 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Фрукти за сезоном |
40 |
95 |
Обід |
||
Суп овочевий з курячим м’ясом |
150 |
200 |
Котлети м’ясні січені (з курячого м’яса) зі сметанним соусом з цибулею |
30/20 |
45/25 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
Салат з квашеної капусти та зеленої цибулі / салат з редиски та зеленої цибулі (травень) |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна вівсяна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Напій злаковий з молоком |
150 |
180 |
Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/15 |
П Я Т Н И Ц Я |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Сарделька дитяча відварена |
26 |
45 |
Вермішель відварена з маслом вершковим |
100 |
120 |
Ікра кабачкова |
30 |
50 |
Чай з лимоном |
150 |
180 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Фрукти за сезоном |
40 |
95 |
Обід |
||
Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною |
150 |
200 |
Котлета рибна в овочевому соусі |
40/20 |
60/30 |
Картопля відварена з овочами |
100 |
120 |
Квашений томат / салат з свіжого огірка та зеленої цибулі (травень) |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
125 |
175 |
Вечеря |
||
Рисова молочна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Печиво |
10 |
20 |
ІІ- й тиждень
П О Н Е Д І Л О К |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Омлет натуральний |
30 |
60 |
Картопля відварена з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
Кабачкова ікра / свіжий огірок (травень) |
30 |
50 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Обід |
||
Суп гороховий з курячим м’ясом |
150 |
200 |
Сухарики із хліба |
13 |
26 |
Відварена куряче м’ясо з овочевим соусом |
36/20 |
45/30 |
Гречана каша з вершковим маслом |
100 |
120 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Ікра з буряка / салат з редиски та зеленої цибулі (травень) |
30 |
50 |
Сік фруктовий |
125 |
175 |
Вечеря |
||
Вівсяна молочна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Напій злаковий з молоком |
150 |
180 |
Печиво |
15 |
20 |
Банан |
42 |
95 |
В І В Т О Р О К |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Зрази сирні з повидлом у сметанному соусі | 115/10 |
150/25 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Фрукти за сезоном |
40 |
95 |
Обід |
||
Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною |
150 |
200 |
Тюфтельки м’ясні (свинина/куряче м’ясо) з овочевим соусом |
40/20 |
60/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
80 |
100 |
Квашений огірок / свіжий огірок (травень) |
20 |
30 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна вермішель з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/10 |
С Е Р Е Д А |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Молочна вермішель з вершковим маслом |
180 |
200 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Напій злаковий з молоком |
150 |
180 |
Банан |
40 |
95 |
Обід |
||
Борщ зелений з курячим м’ясом, квасолею та сметаною |
150 |
200 |
М’ясна котлета (курятина/яловичина) з овочевим соусом |
45/20 |
60/30 |
Рис відварений з вершковим маслом |
80 |
100 |
Салат з квашеного огірка / свіжий огірок (травень) |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
125 |
175 |
Вечеря |
||
Риба по-польськи в овочевому соусі |
30/20 |
55/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
Кабачкова ікра |
35 |
50 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон |
20 |
30 |
Ч Е Т В Е Р |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Сирники рожеві зі сметаною кип’яченою |
120/10 |
150/25 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Обід |
||
Суп рибний із зеленню |
150 |
200 |
Овочеве рагу з м’ясом (свинина/яловичина) |
150 |
180 |
Салат з квашеного огірка та зеленої цибулі / салат з редиски та зеленої цибулі (травень) |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот з сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Оладки з медом |
80/10 |
100/20 |
Кефір з цукром |
130 |
160 |
Яблуко печене з цукром |
40 |
90 |
П Я Т Н И Ц Я |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Рибна котлета в овочевому соусі |
40/20 |
75/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
Кабачкова ікра |
30 |
50 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом та твердим сиром |
20/3/8 |
30/5/10 |
Обід |
||
Борщ з курячим м’ясом та квасолею з зеленою цибулею зі сметаною |
150/3 |
200/5 |
Шніцель м’ясний (свинина/курятина) з овочевим соусом |
40/20 |
60/30 |
Відварена вермішель з вершковим маслом |
65 |
80 |
Квашений огірок / свіжий огірок (травень) |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна пшоняна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/15 |
Банан |
40 |
95 |