ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник Черкаського В.о. директора департаменту освіти
міського управління та гуманітарної політики
Головного управління Черкаської міської ради
Держпродспоживслужби в ______________ Б.О.Бєлов
Черкаській області
______________ Мізінова О.В.
ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ
для закладів дошкільної освіти загального типу
(літній період)
(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом
МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)
І- й тиждень
|
П О Н Е Д І Л О К |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Омлет |
40 |
85 |
| Вермішель відварена з вершковим маслом |
65 |
80 |
| Салат із свіжих помідорів та огірків та зеленою цибулею, кропом |
50 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Суп із цвітної капусти з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
| Плов з м’ясом (свинина нежирна) |
150 |
180 |
| Свіжий огірок |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Манний пудинг з фруктовим соусом |
130/10 |
160/20 |
| Кефір |
150 |
180 |
| Печиво |
10 |
20 |
|
В І В Т О Р О К |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Молочна гречана каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом та твердим сиром |
20/3/7 |
30/5/15 |
|
Обід |
||
| Суп з м’ясними фрикадельками (курятина) та із зеленню |
150/20 |
200/25 |
| Котлета з ялової печінки з овочевим соусом |
45/20 |
60/30 |
| Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
| Салат з капусти (з нового урожаю) та свіжих огірків, зеленої цибулі, кропу |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Сирні кульки з родзинками та сметанним соусом |
105/10 |
140/25 |
| Йогурт |
150 |
180 |
|
С Е Р Е Д А |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Молочна вівсяна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Какао з молоком |
150 |
180 |
| Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
|
Обід |
||
| Борщ з курячим м’ясом зі сметаною та із зеленню |
150 |
200 |
| Кнелі м’ясні (яловичина/куряче м’ясо) в овочевому соусі |
43/20 |
65/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Салат із свіжих помідор і огірків |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Котлета рибна з овочевим соусом |
40/20 |
75/30 |
| Картопля молода відварена з вершковим маслом та кропом |
100 |
120 |
| Свіжий огірок |
30 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з медом |
20/15 |
30/20 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) |
40 |
95 |
|
Ч Е Т В Е Р |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Сирники розові з сметанним соусом |
135/10 |
160/25 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Бурячник з курячим м’ясом зі сметаною |
150 |
200 |
| Домашня печеня з м’ясом (свинина нежирна) |
150 |
180 |
| Салат із капусти нового урожаю, огірків та зеленні |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Молочна рисова каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/15 |
|
П Я Т Н И Ц Я |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Тюфтельки рибні в овочевому соусі |
45/20 |
90/30 |
| Картопля тушкована на молоці з зеленню |
80 |
100 |
| Салат зі свіжого огірків та помідорів із зеленню |
30 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом |
20 |
30 |
|
Обід |
||
| Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною |
150 |
200 |
| Бефстроганов м’ясний (яловичина/курятина) |
35/20 |
50/30 |
| Гречана каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Кабачки тушковані з овочами |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Молочна пшоняна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Какао з молоком |
150 |
180 |
| Домашні пиріжки зі свіжими фруктами (фрукти за сезоном) |
60 |
60 |
ІІ- й тиждень
|
П О Н Е Д І Л О К |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Молочна вермішель з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
| Банан (без урахування відходів) |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Капусняк з курячим м’ясом ( з капусти нового урожаю) |
150 |
200 |
| Відварений язик яловий з овочевим соусом |
45/20 |
55/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом |
100 |
120 |
| Свіжий огірок |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Рисова каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Омлет драчена |
40 |
80 |
| Салат із свіжих помідор та огірків та зеленої цибулі |
30 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/10 |
|
В І В Т О Р О К |
|||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
|
Сніданок |
|||
| Сирники з родзинками зі сметанним соусом | 150/10 |
170/20 |
|
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
|
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
|
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) |
40 |
95 |
|
|
Обід |
|||
| Суп гороховий з курячим м’ясом та зеленню |
150 |
200 |
|
| Овочеве рагу з м’ясом (свинина нежирна) |
150 |
180 |
|
| Салат із свіжих помідор та солодкого перцю |
30 |
50 |
|
| Хліб житній |
20 |
40 |
|
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
|
Вечеря |
|||
| Вівсяна молочна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
|
| Какао з молоком |
150 |
180 |
|
| Батон з повидлом |
20/15 |
30/20 |
|
|
С Е Р Е Д А |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Січеники рибні в овочевому соусі |
35/20 |
60/30 |
| Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
| Свіжий помідор |
30 |
40 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
|
Обід |
||
| Бурячник з курячим м’ясом зі сметаною |
150 |
200 |
| Котлета м’ясна (куряче м’ясо/свинина нежирна) в овочевому соусі |
45/20 |
60/30 |
| Вермішель відварена з вершковим маслом |
100 |
120 |
| Салат зі свіжих огірків та капусти нового урожаю |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Млинці з медом |
100/5 |
140/10 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Банан |
45 |
90 |
|
Ч Е Т В Е Р |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Ліниві вареники зі сметанним соусом |
120/10 |
150/20 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом та твердим сиром |
20/3/7 |
30/5/10 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Борщ з курячим м’ясом зі сметаною |
150 |
180 |
| Печінка ялова по – строганівськи |
40 |
50 |
| Картопля з молоком та вершковим маслом із зеленню |
100 |
120 |
| Салат з свіжих помідор, огірків, зелені |
30 |
50 |
| Пампушки з часником |
60 |
60 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Молочна вівсяна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Какао з молоком |
150 |
180 |
| Вафлі молочні |
15 |
25 |
|
П Я Т Н И Ц Я |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Молочна вермішель з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
| Банан (без урахування відходів) |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Суп овочевий з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
180 |
| Шніцель м’ясний (куряче філе) в овочевому соусі |
40/20 |
60/30 |
| Гречана каша з маслом вершковим |
100 |
120 |
| Салат зі свіжих огірків та капусти (нового урожаю) |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Тюфтельки рибні із овочевим соусом |
45/20 |
90/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Свіжий помідор |
30 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |