ПОГОДЖЕНО                                                      ЗАТВЕРДЖЕНО

Начальник Черкаського                                      В.о. директора департаменту освіти

міського управління                                            та гуманітарної політики

Головного управління                                        Черкаської міської ради

Держпродспоживслужби в                                  ______________ Б.О.Бєлов

Черкаській області

______________ Мізінова О.В.

 

 

 

 

 

 

ПРИМІРНЕ  ДВОТИЖНЕВЕ  МЕНЮ

для закладів дошкільної освіти загального типу

(літній період)

(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей

у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом

МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)

 

 

І- й тиждень

П О Н Е Д І Л О К

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Омлет

40

85

Вермішель відварена з вершковим маслом

65

80

Салат із свіжих помідорів та огірків та зеленою цибулею, кропом

50

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Фрукти за сезонністю (без урахування відходів)

40

95

Обід

Суп із цвітної капусти з курячим м’ясом  та із зеленню

150

200

Плов з м’ясом (свинина нежирна)

150

180

Свіжий огірок

30

50

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

135

175

Вечеря

Манний пудинг з фруктовим соусом

130/10

160/20

Кефір

150

180

Печиво

10

20

 

 

 

 

 

 

 

 

В І В Т О Р О К

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Молочна гречана каша з вершковим маслом

180

200

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом та твердим сиром

20/3/7

30/5/15

Обід

Суп з м’ясними фрикадельками (курятина) та із зеленню

150/20

200/25

Котлета з ялової печінки з овочевим соусом

45/20

60/30

Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом

100

120

Салат з капусти (з нового урожаю) та свіжих огірків, зеленої цибулі, кропу

30

50

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Сирні кульки з родзинками та сметанним соусом

105/10

140/25

Йогурт

150

180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С Е Р Е Д А

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Молочна вівсяна каша з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Батон з маслом вершковим

20/3

30/5

Обід

Борщ з курячим м’ясом зі сметаною та із зеленню

150

200

Кнелі м’ясні (яловичина/куряче м’ясо) в овочевому соусі

43/20

65/30

Пшенична каша з вершковим маслом

80

100

Салат із свіжих помідор і огірків

30

50

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Котлета рибна з овочевим соусом

40/20

75/30

Картопля молода відварена  з вершковим маслом та кропом

100

120

Свіжий огірок

30

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з медом

20/15

30/20

Фрукти за сезонністю (без урахування відходів)

40

95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ч Е Т В Е Р

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Сирники розові з  сметанним соусом

135/10

160/25

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з маслом вершковим

20/3

30/5

Фрукти за сезонністю (без урахування відходів)

40

95

Обід

Бурячник з курячим м’ясом  зі сметаною

150

200

Домашня печеня з м’ясом (свинина нежирна)

150

180

Салат із капусти нового урожаю, огірків та зеленні

30

50

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

135

175

Вечеря

Молочна рисова каша з вершковим маслом

180

200

Кавовий напій з молоком

150

180

Батон з твердим сиром

20/7

30/15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

П Я Т Н И Ц Я

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Тюфтельки рибні в овочевому соусі

45/20

90/30

Картопля тушкована на молоці  з зеленню

80

100

Салат зі свіжого огірків та помідорів із зеленню

30

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20

30

Обід

Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною

150

200

Бефстроганов м’ясний (яловичина/курятина)

35/20

50/30

Гречана каша з вершковим маслом

80

100

Кабачки тушковані з овочами

30

50

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молочна пшоняна каша з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Домашні пиріжки зі свіжими  фруктами (фрукти за сезоном)

60

60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ- й тиждень

 

П О Н Е Д І Л О К

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Молочна вермішель з вершковим маслом

180

200

Кавовий напій з молоком

150

180

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Банан (без урахування відходів)

40

95

Обід

Капусняк з курячим м’ясом ( з капусти нового урожаю)

150

200

Відварений язик яловий з овочевим соусом

45/20

55/30

Пшенична каша з вершковим маслом

100

120

Свіжий огірок

30

50

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Рисова каша з вершковим маслом

80

100

Омлет драчена

40

80

Салат із свіжих помідор та огірків та зеленої цибулі

30

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з твердим сиром

20/7

30/10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В І В Т О Р О К

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Сирники з родзинками зі сметанним соусом 150/10

170/20

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезонністю (без урахування відходів)

40

95

Обід

Суп гороховий з курячим м’ясом та зеленню

150

200

Овочеве рагу з м’ясом (свинина нежирна)

150

180

Салат із свіжих помідор та солодкого  перцю

30

50

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

135

175

Вечеря

Вівсяна молочна каша з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Батон з повидлом

20/15

30/20

 

 

 

 

 

 

 

 

С Е Р Е Д А

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Січеники рибні в овочевому соусі

35/20

60/30

Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом

100

120

Свіжий помідор

30

40

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Обід

Бурячник з курячим м’ясом зі сметаною

150

200

Котлета м’ясна (куряче м’ясо/свинина нежирна) в овочевому соусі

45/20

60/30

Вермішель відварена з вершковим маслом

100

120

Салат зі свіжих огірків та капусти нового урожаю

30

50

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Млинці з медом

100/5

140/10

Кавовий напій з молоком

150

180

Банан

45

90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ч Е Т В Е Р

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Ліниві вареники зі сметанним соусом

120/10

150/20

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом та твердим сиром

20/3/7

30/5/10

Фрукти за сезонністю (без урахування відходів)

40

95

Обід

Борщ з курячим м’ясом  зі сметаною

150

180

Печінка ялова по – строганівськи

40

50

Картопля з молоком та вершковим маслом із зеленню

100

120

Салат з свіжих помідор, огірків, зелені

30

50

Пампушки з часником

60

60

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молочна вівсяна каша з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Вафлі молочні

15

25

 

 

 

 

 

 

П Я Т Н И Ц Я

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Молочна вермішель з вершковим маслом

180

200

Кавовий напій з молоком

150

180

Батон  з маслом вершковим

20/3

30/5

Банан (без урахування відходів)

40

95

Обід

Суп овочевий з курячим м’ясом та із зеленню

150

180

Шніцель м’ясний (куряче філе) в овочевому соусі

40/20

60/30

Гречана каша з маслом вершковим

100

120

Салат зі свіжих огірків та капусти (нового урожаю)

30

50

Хліб житній

20

 40

Сік фруктовий

135

175

Вечеря

Тюфтельки рибні із овочевим соусом

45/20

90/30

Пшенична каша з вершковим маслом

80

100

Свіжий помідор

30

50

Чай з лимоном

150/3

180/5