ПЕРСПЕКТИВНЕ МЕНЮ
(літній період)
(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом
МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)
І- й тиждень
|
П О Н Е Д І Л О К |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Парова яєчня запечена |
40 |
75 |
| Вермішель відварена з вершковим маслом |
60 |
70 |
| Салат із свіжих помідорів та огірків та зеленою цибулею, кропом |
50 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом та твердим сиром |
20/3/10 |
30/5/15 |
| Полуниця свіжа (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Суп із цвітної капусти з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
| Плов з м’ясом (свинина нежирна, куряче філе) |
120 |
160 |
| Салат із свіжих огірків і помідор та зеленої цибулі |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Манний пудинг з фруктовим соусом |
130/10 |
160/20 |
| Чай з цукром |
150 |
180 |
| Печиво |
10 |
20 |
|
В І В Т О Р О К |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Сирне суфле з кип’яченою сметаною |
110/15 |
125/20 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
|
Обід |
||
| Суп з м’ясними фрикадельками (курятина) та із зеленню |
150 |
200 |
| Котлета з ялової печінки з овочевим соусом |
40/20 |
55/30 |
| Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
| Салат з капусти (з нового урожаю) та свіжих огірків, зеленої цибулі, кропу |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Молочна гречана каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Домашні пиріжки зі свіжими фруктами (фрукти за сезоном) |
60 |
60 |
|
С Е Р Е Д А |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Котлета рибна з овочевим соусом |
40/20 |
55/30 |
| Картопля молода відварена з вершковим маслом та кропом |
100 |
120 |
| Свіжий огірок |
30 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
| Полуниця свіжа (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Борщ з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
| Шніцель м’ясний (свинина/яловичина) в овочевому соусі |
40/20 |
60/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Салат із свіжих помідор і огірків |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Молочна вівсяна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Какао з молоком |
150 |
180 |
|
Ч Е Т В Е Р |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Сирники з повидлом та кип’яченою сметаною |
135/10 |
160/25 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
| Черешня свіжа (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Бурячник з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
| Домашня печеня з м’ясом (свинина/яловичина) |
150 |
180 |
| Салат із свіжої капусти, огірків та зелені |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Молочна рисова каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Зефір |
10 |
20 |
|
П Я Т Н И Ц Я |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Риба тушкована в овочевому соусі |
35/20 |
45/30 |
| Картопля тушкована на молоці з зеленню |
100 |
120 |
| Салат зі свіжого огірків та помідорів із зеленню |
30 |
50 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом |
20 |
30 |
| Яблуко свіже (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Суп гречаний з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
| Рулет м’ясний із цибулею, яйцем та петрушкою |
50 |
70 |
| Вермішель відварена з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Баклажани тушковані з овочами |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Молочна пшоняна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Какао з молоком |
150 |
180 |
| Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/15 |
ІІ- й тиждень
|
П О Н Е Д І Л О К |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Відварений яловий язик з овочевим соусом |
30/20 |
45/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Салат із свіжих помідор та солодкого перцю із зеленню |
30 |
50 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Абрикоси свіжі (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Капусняк з курячим м’ясом ( з молодої капусти) |
150 |
200 |
| Зрази м’ясні (свинина/яловичина) з овочевим соусом |
40/20 |
55/30 |
| Картопля молода відварена з вершковим маслом та зеленню |
100 |
120 |
| Салат із свіжих огірків і помідор та зеленої цибулі |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Молочна манна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Батон |
20 |
30 |
|
В І В Т О Р О К |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Морква терта з цукром ( з нового урожаю) |
20 |
30 |
| Сирники картопляно-сирні зі сметаною кип’яченою |
170/10 |
200/25 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Яблуко свіже (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Суп гречаний, курячим м’ясом та зеленню |
150 |
200 |
| Овочеве рагу з м’ясом (яловичина/свинина) |
120 |
160 |
| Салат із свіжих помідор та солодкого перцю |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Рисова молочна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Какао з молоком |
150 |
180 |
| Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/10 |
|
С Е Р Е Д А |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Риба в овочевому соусі |
30/20 |
45/30 |
| Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
| Кабачкова ікра (з нового урожаю) |
20 |
30 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
| Абрикоси свіжі (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Капусняк ( з капусти нового урожаю) з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
| Котлета м’ясна (курятина/яловичина) |
40/20 |
60/30 |
| Вермішель відварена з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Салат зі свіжих огірків і помідор та зеленої цибулі |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Млинці з медом |
100/5 |
140/10 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
|
Ч Е Т В Е Р |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Запіканка сирно-рисова зі сметанним соусом |
150 |
170 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
| Яблуко свіже (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Борщ з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
180 |
| Котлети з ялової печінки в овочевому соусі |
45/20 |
55/30 |
| Картопляне пюре з вершковим маслом та молоком |
100 |
120 |
| Салат з свіжих помідор, огірків, зелені |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
|
Вечеря |
||
| Молочна гречана каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Какао з молоком |
150 |
180 |
| Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/10 |
|
П Я Т Н И Ц Я |
||
| Страви |
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
||
| Рибна котлета із овочевим соусом |
40/20 |
60/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
| Свіжий помідор |
30 |
50 |
| Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
| Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
| Персик свіжий (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
|
Обід |
||
| Суп овочевий з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
180 |
| Язик яловий в овочевому соусі |
33/20 |
42/30 |
| Картопля тушкована з овочами |
100 |
120 |
| Салат із свіжих огірків, помідор, перцю солодкого та зелені |
30 |
50 |
| Хліб житній |
20 |
40 |
| Сік фруктовий |
135 |
175 |
|
Вечеря |
||
| Молочна вівсяна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
| Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
| Вафлі молочні |
15 |
25 |