ПЕРСПЕКТИВНЕ МЕНЮ
(літній період)
(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом
МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)
І- й тиждень
П О Н Е Д І Л О К |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Парова яєчня запечена |
40 |
75 |
Вермішель відварена з вершковим маслом |
60 |
70 |
Салат із свіжих помідорів та огірків та зеленою цибулею, кропом |
50 |
50 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом та твердим сиром |
20/3/10 |
30/5/15 |
Полуниця свіжа (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Суп із цвітної капусти з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
Плов з м’ясом (свинина нежирна, куряче філе) |
120 |
160 |
Салат із свіжих огірків і помідор та зеленої цибулі |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
135 |
175 |
Вечеря |
||
Манний пудинг з фруктовим соусом |
130/10 |
160/20 |
Чай з цукром |
150 |
180 |
Печиво |
10 |
20 |
В І В Т О Р О К |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Сирне суфле з кип’яченою сметаною |
110/15 |
125/20 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Обід |
||
Суп з м’ясними фрикадельками (курятина) та із зеленню |
150 |
200 |
Котлета з ялової печінки з овочевим соусом |
40/20 |
55/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
Салат з капусти (з нового урожаю) та свіжих огірків, зеленої цибулі, кропу |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
135 |
175 |
Вечеря |
||
Молочна гречана каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
Домашні пиріжки зі свіжими фруктами (фрукти за сезоном) |
60 |
60 |
С Е Р Е Д А |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Котлета рибна з овочевим соусом |
40/20 |
55/30 |
Картопля молода відварена з вершковим маслом та кропом |
100 |
120 |
Свіжий огірок |
30 |
50 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
Полуниця свіжа (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Борщ з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
Шніцель м’ясний (свинина/яловичина) в овочевому соусі |
40/20 |
60/30 |
Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
Салат із свіжих помідор і огірків |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна вівсяна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Ч Е Т В Е Р |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Сирники з повидлом та кип’яченою сметаною |
135/10 |
160/25 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
Черешня свіжа (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Бурячник з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
Домашня печеня з м’ясом (свинина/яловичина) |
150 |
180 |
Салат із свіжої капусти, огірків та зелені |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
135 |
175 |
Вечеря |
||
Молочна рисова каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
Зефір |
10 |
20 |
П Я Т Н И Ц Я |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Риба тушкована в овочевому соусі |
35/20 |
45/30 |
Картопля тушкована на молоці з зеленню |
100 |
120 |
Салат зі свіжого огірків та помідорів із зеленню |
30 |
50 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20 |
30 |
Яблуко свіже (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Суп гречаний з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
Рулет м’ясний із цибулею, яйцем та петрушкою |
50 |
70 |
Вермішель відварена з вершковим маслом |
80 |
100 |
Баклажани тушковані з овочами |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна пшоняна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/15 |
ІІ- й тиждень
П О Н Е Д І Л О К |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Відварений яловий язик з овочевим соусом |
30/20 |
45/30 |
Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
Салат із свіжих помідор та солодкого перцю із зеленню |
30 |
50 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Абрикоси свіжі (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Капусняк з курячим м’ясом ( з молодої капусти) |
150 |
200 |
Зрази м’ясні (свинина/яловичина) з овочевим соусом |
40/20 |
55/30 |
Картопля молода відварена з вершковим маслом та зеленню |
100 |
120 |
Салат із свіжих огірків і помідор та зеленої цибулі |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна манна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
Батон |
20 |
30 |
В І В Т О Р О К |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Морква терта з цукром ( з нового урожаю) |
20 |
30 |
Сирники картопляно-сирні зі сметаною кип’яченою |
170/10 |
200/25 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Яблуко свіже (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Суп гречаний, курячим м’ясом та зеленню |
150 |
200 |
Овочеве рагу з м’ясом (яловичина/свинина) |
120 |
160 |
Салат із свіжих помідор та солодкого перцю |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
135 |
175 |
Вечеря |
||
Рисова молочна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/10 |
С Е Р Е Д А |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Риба в овочевому соусі |
30/20 |
45/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом |
100 |
120 |
Кабачкова ікра (з нового урожаю) |
20 |
30 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Абрикоси свіжі (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Капусняк ( з капусти нового урожаю) з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
200 |
Котлета м’ясна (курятина/яловичина) |
40/20 |
60/30 |
Вермішель відварена з вершковим маслом |
80 |
100 |
Салат зі свіжих огірків і помідор та зеленої цибулі |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Млинці з медом |
100/5 |
140/10 |
Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
Ч Е Т В Е Р |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Запіканка сирно-рисова зі сметанним соусом |
150 |
170 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Батон з вершковим маслом |
20/3 |
30/5 |
Яблуко свіже (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Борщ з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
180 |
Котлети з ялової печінки в овочевому соусі |
45/20 |
55/30 |
Картопляне пюре з вершковим маслом та молоком |
100 |
120 |
Салат з свіжих помідор, огірків, зелені |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молочна гречана каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Батон з твердим сиром |
20/7 |
30/10 |
П Я Т Н И Ц Я |
||
Страви |
Ясла |
Садок |
Сніданок |
||
Рибна котлета із овочевим соусом |
40/20 |
60/30 |
Пшенична каша з вершковим маслом |
80 |
100 |
Свіжий помідор |
30 |
50 |
Батон з маслом вершковим |
20/3 |
30/5 |
Чай з лимоном |
150/3 |
180/5 |
Персик свіжий (фрукти за сезонністю) без урахування відходів |
40 |
95 |
Обід |
||
Суп овочевий з курячим м’ясом та із зеленню |
150 |
180 |
Язик яловий в овочевому соусі |
33/20 |
42/30 |
Картопля тушкована з овочами |
100 |
120 |
Салат із свіжих огірків, помідор, перцю солодкого та зелені |
30 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
135 |
175 |
Вечеря |
||
Молочна вівсяна каша з вершковим маслом |
180 |
200 |
Кавовий напій з молоком |
150 |
180 |
Вафлі молочні |
15 |
25 |