08.02.2023 р.

Семінар-практикум для школи  вихователя-методиста початківця «Використання логічних блоків Дьєнеша у роботі з дітьми дошкільного віку»

Очікувані результати:

  • познайомити учасників з особливостями та перевагами методики З.Дьєнеша , можливістю їх застосування в роботі з дошкільниками для розвитку логіко-математичної компетентності;
  • навчити практичних прийомів роботи з дітьми дошкільного віку під час організації різних  форм   освітньої діяльності.
  • покроково обіграти ігри різної   складності з використанням  логічних блоків.

В дошкільному віці закладається основа уявлень про світ, про об’єкти та явища дійсності, а також стиль мислення. Тут  важливо не згаяти час, відпущений дитині  природою на інтенсивний розвиток.  З’ясовано: можливості розумової діяльності дитини досить високі.  Навчання дошкільника розмірковуванню стає одним із педагогічних завдань, яке потрібно розв’язувати  засобами  логіко-математичного  розвитку. А так як провідною діяльністю дітей дошкільного віку є гра, яка, при правильній організації створює умови для розвитку фізичних, інтелектуальних і особистісних якостей дитини,  формує передумови навчальної діяльності. Сама суть методики  саме і полягає в тому, що діти математичні знання отримують граючись. В.О. Сухомлинський говорив: «Без гри немає і не може бути повноцінного розумового розвитку».