ПОГОДЖЕНО                                                                                                                                                                                     ЗАТВЕРДЖЕНО

Начальник Черкаського                                                                                                                                        В.о. директора департаменту освіти

міського управління                                                                                                                                                та гуманітарної політики

Головного управління                                                                                                                                               Черкаської міської ради

Держпродспоживслужби в                                                                                                                                       ______________ Б.О.Бєлов

Черкаській області

______________ Мізінова О.В.

 

ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ

для дошкільних навчальних закладів загального типу

                                                                                                           (весняний період)

(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей

у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом

МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)

І- й тиждень

ПОНЕДІЛОК

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Вермішель відварена  з вершковим маслом

65

80

Омлет натуральний

40

85

Огірок квашений / свіжий огірок (травень)

30

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з маслом вершковим

20/3

30/5

Фрукти за сезоном

42

95

Обід

Суп з фрикадельками м’ясними (курятина) та зеленню

150/20

200/25

Печеня по-домашньому зі свининою та курячим м’ясом

150

180

Ікра з буряка / салат із редиски та зеленої цибулі (травень)

30

50

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молочна гречана каша з вершковим маслом

180

200

Напій злаковий з молоком

150

180

Батон з повидлом

20

30

 

 

 

В І В Т О Р О К

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Сирники з родзинками та кип’яченою сметаною

120/10

155/25

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Фрукти за сезоном

42

95

Обід

Борщ «Український» з курячим м’ясом та сметаною

150

200

Пампушки з часником

60

60

Котлета з ялової печінки в овочевому соусі

45/20

60/30

Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом

100

120

Салат із квашеного огірка з цибулею /свіжий огірок  (травень)

30

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молочна пшоняна каша з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Батон з твердим сиром

20/7

30/10

 

 

СЕРЕДА

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Риба в овочевому соусі

30/20

55/30

Картопля  з молоком та вершковим маслом

80

100

Салат з квашеної капусти з морквою / салат із редиски із зеленою цибулею ( травень)

40

50

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном

40

95

Обід

Бурячник з курячим м’ясом та зі сметаною

150

200

Плов з м’ясом (свинина/курятина)

135

175

Кабачкова ікра / свіжий огірок (травень)

30

50

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

125

175

Вечеря

Манний пудинг з фруктовою підливою

130/10

160/20

Йогурт

150

180

Батон з медом

20/10

30/15

 

 

Ч Е Т В Е Р

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Ліниві вареники з кип’яченою сметаною

120/10

150/20

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Фрукти за сезоном

40

95

Обід

Суп овочевий з курячим м’ясом

150

200

Котлети м’ясні січені (з курячого м’яса) зі сметанним соусом з цибулею

30/20

45/25

Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом

100

120

Салат з квашеної капусти та зеленої цибулі / салат з редиски та зеленої цибулі (травень)

30

50

Хліб житній

20

40

Компот  із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молочна вівсяна каша з вершковим маслом

180

200

Напій злаковий з молоком

150

180

Батон з твердим сиром

20/7

30/15

 

 

 

 

 

 

П Я Т Н И Ц Я

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Сарделька дитяча відварена

26

45

Вермішель відварена з маслом вершковим

100

120

Ікра кабачкова

30

50

Чай з лимоном

150

180

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Фрукти за сезоном

40

95

Обід

Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною

150

200

Котлета рибна в овочевому соусі

40/20

60/30

Картопля відварена з овочами

100

120

Квашений томат / салат з свіжого огірка та  зеленої цибулі (травень)

30

50

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

125

175

Вечеря

Рисова молочна каша з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Печиво

10

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ- й тиждень

П О Н Е Д І Л О К

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Омлет натуральний

30

60

Картопля відварена з молоком та   вершковим маслом

100

120

Кабачкова ікра / свіжий огірок (травень)

30

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Обід

Суп гороховий з курячим м’ясом

150

200

Сухарики із хліба

13

26

Відварена куряче м’ясо з овочевим соусом

36/20

45/30

Гречана каша з вершковим маслом

100

120

Хліб житній

20

40

Ікра з буряка / салат з редиски та зеленої цибулі (травень)

30

50

Сік фруктовий

125

175

Вечеря

Вівсяна молочна каша з вершковим маслом

180

200

Напій злаковий з молоком

150

180

Печиво

15

20

Банан

42

95

 

 

 

В І В Т О Р О К

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Зрази сирні з повидлом у сметанному соусі 115/10

150/25

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Фрукти за сезоном

40

95

Обід

Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною

150

200

Тюфтельки м’ясні (свинина/куряче м’ясо) з овочевим соусом

40/20

60/30

Картопляне пюре з молоком та  вершковим маслом

80

100

Квашений огірок / свіжий огірок (травень)

20

30

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молочна вермішель з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Батон з твердим сиром

20/7

30/10

 

 

 

С Е Р Е Д А

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Молочна вермішель з вершковим маслом

180

200

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Напій злаковий з  молоком

150

180

Банан

40

95

Обід

Борщ зелений з курячим м’ясом, квасолею та сметаною

150

200

М’ясна котлета (курятина/яловичина) з овочевим соусом

45/20

60/30

Рис відварений з вершковим маслом

80

100

Салат з квашеного огірка / свіжий огірок (травень)

30

50

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

125

175

Вечеря

Риба по-польськи в овочевому соусі

30/20

55/30

Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом

100

120

Кабачкова ікра

35

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон

20

30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ч Е Т В Е Р

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Сирники рожеві зі сметаною кип’яченою

120/10

150/25

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом

20/3

30/5

Обід

Суп рибний із зеленню

150

200

Овочеве рагу з м’ясом (свинина/яловичина)

150

180

Салат з квашеного огірка та зеленої цибулі /  салат з редиски та зеленої цибулі (травень)

30

50

Хліб житній

20

40

Компот з сухофруктів

150

180

Вечеря

Оладки з медом

80/10

100/20

Кефір з цукром

130

160

Яблуко печене з цукром

40

90

 

П Я Т Н И Ц Я

Страви

Ясла

Садок

Сніданок

Рибна котлета в овочевому соусі

40/20

75/30

Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом

100

120

Кабачкова ікра

30

50

Чай з лимоном

150/3

180/5

Батон з вершковим маслом та твердим сиром

20/3/8

30/5/10

Обід

Борщ з курячим м’ясом та квасолею з зеленою цибулею зі сметаною

150/3

200/5

Шніцель м’ясний (свинина/курятина) з овочевим соусом

40/20

60/30

Відварена вермішель з вершковим маслом

65

80

Квашений огірок / свіжий огірок (травень)

30

50

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молочна пшоняна каша з вершковим маслом

180

200

Какао  з молоком

150

180

Батон з твердим сиром

20/7

30/15

Банан

40

95