основне меню на осінній період
ПОГОДЖЕНО | ЗАТВЕРДЖЕНО |
Начальник управліннядержавного нагляду за дотриманням
санітарногозаконодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаськійобласті ______________ Віта МАКОГІН |
Директор департаменту освітита гуманітарної політики
Черкаської міської ради ______________ БогданБЄЛОВ |
ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на осінній період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу Для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу Для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) загального типу
|
ПОНЕДІЛОК Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )СніданокОмлет з морквою6060Плов фруктовий100120Йогурт питний100125Фрукти за сезоном6080ОбідСалат із свіжих томатів з солодким перцем/Вінегре (з 15 жовтня)60/7580/100Борщ чернігівський150200Каша кукурудзяна розсипчаста90113Шніцель зі свинини6080Компот з суміші сухофруктів150180Хліб житній3030Вечеря Салат із капусти, моркви та зеленого горошку5067Рагу із курятини100134Компот з свіжих фруктів150180Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром30/3/530/3/7Фрукти за сезоном2736
Енергетична цінність ( ккал) :
1235,03
1464,20
ВІВТОРОК Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква припущена з родзинками | 59 | 80 |
Пудинг сирно-яблучний з соусом молочним | 140/15 | 178/20 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий/Ікра бурякова (з 15 жовтня) | 30/55 | 50/73 |
Суп рисовий з помідорами та кип’яченою сметаною | 150 | 200 |
Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом | 90 | 103 |
Фіш-боли в томатному соусі (рибні) | 50/27 | 71/41 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з варених овочів | 41 | 55 |
Макарони відварені з овочами | 100 | 125 |
Чахохбілі з куркою | 32/45 | 43/60 |
Узвар | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) :
1238,78
1576,91
СЕРЕДА Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
СніданокСалат із свіжих огірків та зеленої цибулі /Салат вітамінний50/5070/60Каша пшенична в’язка90113Курка по – італійські36/1048/12Чай з лимоном150/3180/5Хліб житній3030Фрукти за сезоном2736ОбідПомідор свіжий / Салат з капусти, моркви та яблук30/ 70-Помідор свіжий / Салат з квашеної капусти-40/55Баклажани тушковані з помідорами / Салат з варених овочів60/4180/55Суп гороховий з сухариками з пшеничного хліба150/30200/30Пиріг пастуший ( яловичина)140187Сік томатний120180Хліб житній3030Вечеря Суфле яєчне7575Вареники з вишнями с/м85115Кефір100125Асорті фруктове5075
Енергетична цінність ( ккал) :
1131,10
1445,50
ЧЕТВЕР Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі/ Салат із капусти з зеленим горошком | 50/45 | 70/60 |
Макарони відварні з вершковим маслом | 90 | 112 |
Котлета рублена з курятини | 58 | 77 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Ікра баклажанна/ Салат з вареного буряка | 50/60 | 60/80 |
Суп картопляний з макаронними виробами | 150 | 200 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Хлібець рибний | 48 | 73 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з тертої моркви з яблуками | 85 | 85 |
Ліниві вареники з соусом молочним | 120/15 | 154/25 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1195,48 | 1528,64 |
П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з яйцем сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Голубці ліниві з курячим м’ясом | 90 | 120 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з варених овочів | 41 | 55 |
Суп-пюре з квасолі з кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Булгурз овочами | 90 | 105 |
Філе курки запечене під сиром | 55 | 74 |
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена ) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат морк’яно – яблучний зтвердим сиром | 55 | 75 |
Молочно гречана каша з вершковим маслом | 150 | 200 |
Напійлимонний з родзинками. | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1152,14 | 1421,10 |
ПОНЕДІЛОК Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква тушкована з чорносливом | 35 | 47 |
Каша боярська ( із пшона з родзинками ) | 95 | 125 |
Соус фруктовий | 29 | 40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Горошок овочевий відварний | 30 | 40 |
Огірок свіжий / Огірок солоний | 40 | 26 |
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною | 150/6 | 200/8 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Каша гречана розсипчаста | 82 | 103 |
М’ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина) | 27/23 | 36/31 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/3 |
Бутерброд з вершковим масло та сиром твердим | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1267,15 | 1604,00 |
ВІВТОРОК Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з моркви та часнику | 40 | 50 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Тюфтелька куряча (з овочами ) | 66/24 | 88/32 |
Чай | 150 | 180 |
Бутерброд з сиром твердим | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат « Полонинський» | 40 | 54 |
Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною | 150/5 | 200/7 |
Шніцель рибний натуральний | 47 | 70 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша гарбузова | 129 | 162 |
Сирники | 57 | 75 |
Соус сметанний (на молоці) | 20 | 35 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1202,00 | 1604,00 |
СЕРЕДАДругий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з білокачанної капусти | 50 | 62 |
Макаронник з м’ясом (яловичина) | 93 | 125 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з свіжих томатів та солодким перцем | 45 | 55 |
Салат з вареного буряка (з 15 жовтня) | 50 | 60 |
Суп – пюре гороховий | 150 | 200 |
Каша гречана в’язка | 90 | 113 |
Котлета натуральна з філе курки панірована в сухарях | 48 | 65 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет «Драчена» | 46 | 46 |
Плов фруктовий | 100 | 120 |
Шарлотка яблучна | 65 | 90 |
Кисіль вишневий (вишня свіжоморожена) | 150 | 180 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1307,51 | 1610,73 |
ЧЕТВЕР Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Банош по гуцульські з твердим сиром | 80/4 | 100/5 |
Пудинг із сиру кисломолочного (запечений) | 77 | 100 |
Соус фруктовий | 22 | 30 |
Кефір | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат з яйцям,сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Суп польовий із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Пюре з сочевиці з вершковим маслом | 90 | 113 |
Котлета рибна любительська | 88 | 60 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат вітамінний | 50 | 60 |
Картопля тушкована з цибулею та томату | 100 | 125 |
Нагетси курячі | 56 | 75 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1275,25 | 1644,20 |
П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат « Полонинський» | 40 | 54 |
Макарони відварні з маслом вершковим | 90 | 113 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат з капусти, моркви та зеленого горошку | 50 | 67 |
Борщ полтавський з галушками та кип’яченою сметаною | 150/27/6 | 200/36/8 |
Каша ячна в’язка з вершковим маслом | 82 | 103 |
Биточок рублений з м’яса курки паровий | 58 | 77 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет | 60 | 60 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1354,48 | 1696,07 |
ПОНЕДІЛОК Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква тушкована в сметані | 60 | 84 |
Каша « Янтарна» ( із пшона з яблуками ) | 100 | 125 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий/ Ікра бурякова | 30/55 | - |
Огірок свіжий/ Огірки солоні | - | 40/40 |
Суп -харчо | 150 | 200 |
Макарони відварені з сиром твердим | 90/7 | 113/9 |
Курячий рулет фарширований вареним яйцем | 60 | 80 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Теплий салат із овочів з цвітної капусти | 50 | 50 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Чахохбілі з куркою | 32/45 | 43/60 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1168,75 | 1406,97 |
ВІВТОРОК Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Помідор свіжий/Салат із зеленого горошку з цибулею | 40 | 55 |
Каша ячна розсипчаста з цибулею | 96 | 120 |
Тюфтелька куряча з овочами | 66/24 | 88/32 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Капуста смажена в сухарях ( з цвітної капусти або білокачанної капусти) | 26 | 35 |
Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною | 150/5 | 200/7 |
Товчанка | 112 | 140 |
Тюфтельки «БЕЛІП» в сметанно-томатному соусі (рибна) | 60/20 | 90/30 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Гратен « Зебра» ( запіканка сирна з какао) | 77 | 100 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1212,00 | 1603,00 |
СЕРЕДА Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Каша в’язка пшенична з морквою | 90 | 113 |
Кефір | 100 | 125 |
Бутерброд з сиром твердим | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з моркви та часнику | 40 | 50 |
Суп–пюре гороховий | 150 | 200 |
Кнелі із курятини з рисом в сметано – томатному соусі | 47/32 | 63/56 |
Запіканка овочева | 112 | 140 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Свіжий огірок / Буряк тушкований з чорносливом | 30/34 | 40/47 |
Вареники з вареним курячим м’ясом | 81 | 108 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1127,00 | 1422,39 |
ЧЕТВЕР Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Фузілі з твердим сиром | 90/7 | 113/9 |
Моркв’яна запіканка з сиром кисломолочним та фруктовим соусом | 100/29 | 138/40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з капусти, моркви та яблук | 70 | 93 |
Суп болгарський із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Пюре з бобових (сочевиця або горох) з вершковим маслом | 90 | 113 |
Фрикаделька рибна | 60 | 90 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з зеленого горошку та цибулі/Солоний огірок | 40 /- | -/40 |
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Мафіни з овочами та твердим сиром (з м’яса яловичини) | 63 | 84 |
Кисіль вишневий | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1158,40 | 1470,35 |
П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Картопля відварна з вершковим маслом | 80 | 100 |
Нагетси курячі | 56 | 75 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з яйцем, сиром з кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Капусняк український | 150 | 200 |
Каша ячна в’язка з вершковим маслом | 82 | 103 |
М’ясо відварне в кисло – солодкому соусі (свинина) | 27/23 | 36/31 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет | 60 | 60 |
Каша молочна гречана | 145 | 200 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1338,94 | 1477,40 |
ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з моркви та часнику | 39 | 50 |
Омлет «Драчена» | 46 | 46 |
Фузіллі з твердим сиром | 90/7 | 113/9 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Буряк тушкований з чорносливом | 20/34 | 25/47 |
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною | 150/6 | 200/8 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Ковбаски м’ясні (свинина) | 65 | 87 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із капусти з зеленим горошком | 45 | 60 |
Зрази картопляні з курячим м’ясом «Човники» | 116 | 145 |
Узвар | 150 | 180 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1178,83 | 1495,00 |
ВІВТОРОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Свіжий помідор | 30 | 40 |
Морква припущена /Солоний помідор | 50/- | -/40 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Котлета натуральна з м’яса індика панірована в сухарях | 48 | 64 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з білокачанної капусти | 50 | 62 |
Суп гречаний | 150 | 200 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Риба з кисло-солодким соусом | 33/24 | 49/36 |
Компот із свіжи яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Гарбуз запечений з яблуками | 45 | 60 |
Вареники ліниві із сиру кисломолочного | 117 | 154 |
Соус фруктовий (вишневий) | 29 | 30 |
Какао з молоко | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1148,04 | 1465,87 |
СЕРЕДАЧетвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з капусти, морки та яблук | 70 | 93 |
Макаронник з м’ясом яловичини | 93 | 125 |
Кефір | 100 | 125 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Помідор / Капуста тушкована | 30/38 | 40/50 |
Суп із сочевиці | 150 | 200 |
Каша гречана в’язка | 90 | 113 |
Оладки з м’яса курки | 69 | 93 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша рисова молочна | 150 | 200 |
Шарлотка яблучна | 66 | 90 |
Кисіль вишневий ( вишня свіжоморожена) | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1260,00 | 1489,18 |
ЧЕТВЕР Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Оладки з сиру кисломолочного | 78 | 100 |
Соус фруктовий | 29 | 40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Буряк тушкований з яблуками у сметанному соусі | 30/30 | 40/40 |
Суп картопляний з макаронними виробами | 150 | 200 |
Пюре з гороху з вершковим маслом | 88 | 110 |
Товченики рибні | 42 | 62 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Свіжий помідор / Салат з варених овочів | 30/41 | 40/55 |
Банош по гуцульські з твердим сиром | 80/4 | 100/5 |
Суфле з вареного м’яса курки з цвітною капустою | 65 | 87 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1167,58 | 1505,00 |
П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з тертої моркви з яблуками | 50 | 75 |
Омлет з твердим сиром | 60 | 60 |
Локшинник з фруктами з соусом фруктовим | 140/30 | 175/40 |
Йогурт | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Теплий салат з овочів з цвітної капусти | 40 | 55 |
Борщ український | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна в’язка | 82 | 103 |
Чахохбілі з м’ясом курки | 32/45 | 45/60 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | |
Салат з свіжої капусти та кропу / Салат з квашеної капусти | 45/55 | |
Картопля відварна з вершковим маслом | 88 | 110 |
Биточок рублений з м’яса курки паровий | 58 | 77 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1126,90 | 1441,05 |
на випадок довготривалого відключення електроенергії
ПОГОДЖЕНО | ЗАТВЕРДЖЕНО |
Начальникуправління
державного нагляду за дотриманням санітарногозаконодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаськійобласті ______________ Віта МАКОГІН |
Директор департаменту освіти
та гуманітарної політики Черкаської міської ради ______________ БогданБЄЛОВ |
ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ на випадок довготривалого відключення електроенергії (осінній період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу Для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу Для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) загального типу
|
ПОНЕДІЛОК Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Омлет з морквою | 60 | 60 |
Плов фруктовий | 100 | 120 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат із свіжих томатів з солодким перцем | 60 | 80 |
Борщ чернігівський | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Шніцель зі свинини | 60 | 80 |
Компот з суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із капусти, моркви та зеленого | 50 | 67 |
Рагу із курятини | 100 | 134 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1235,03 |
1464,20 |
ВІВТОРОК Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква припущена з родзинками | 59 | 80 |
Пудинг сирно-яблучний з соусом молочним | 140/15 | 178/20 |
Кефір | 100 | 125 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Обід | ||
Салат вітамінний | 50 | 60 |
Суп рисовий з помідорами та кип’яченою сметаною | 150 | 200 |
Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом | 90 | 113 |
Фіш-боли в томатному соусі (рибні) | 50/27 | 71/41 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Буряк тушкований з чорносливом | 34 | 47 |
Макарони відварені з овочами | 100 | 125 |
Чахохбілі з куркою | 32/45 | 43/60 |
Узвар | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1238,78 |
1576,91 |
СЕРЕДА Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Огірок свіжий / Огірок солоний | 30/- | 40/26 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Курка по – італійські | 36/10 | 48/13 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Помідор свіжий / Салат з капусти, моркви та яблук | 30/ 70 | - |
Помідор свіжий / Салат з квашеної капусти | - | 40/55 |
Суп гороховий з сухариками з пшеничного хліба | 150/30 | 200/30 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Шніцель з яловичини | 60 | 80 |
Сік томатний | 120 | 120 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Шарлотка яблучна з соусом фруктовим | 65/30 | 90/40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Асорті фруктове | 50 | 75 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1162,00 |
1508,00 |
ЧЕТВЕР Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі/ Салат із капусти з зеленим горошком | 50/45 | 70/60 |
Макарони відварні з вершковим маслом | 90 | 112 |
Котлета рублена з курятини | 58 | 77 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Обід | ||
Ікра баклажанна /Салат з вареного буряка | 50/50 | 60/60 |
Суп картопляний з макаронними виробами | 150 | 200 |
Товчанка | 90 | 112 |
Хлібець рибний | 48 | 73 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з тертої моркви з яблуками | 85 | 85 |
Ліниві вареники з соусом молочним | 120/15 | 154/25 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1223,48 |
1551,32 |
П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Голубці ліниві з курячим м’ясом | 90 | 120 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Баклажани тушковані з помідорами / Буряк припущений з родзинками | 60/40 | 80/50 |
Суп-пюре з квасолі з кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
Філе курки запечене під сиром | 55 | 74 |
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена ) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат морк’яно – яблучний з твердим сиром | 55 | 75 |
Каша гречана молочна | 150 | 200 |
Напійлимонний з родзинками. | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1138,64 |
1410,90 |
ПОНЕДІЛОК Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Каша гречана розсипчаста | 82 | 103 |
М’ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина) | 27/23 | 36/31 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/3 |
Бутерброд з вершковим масло та сиром твердим | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Горошок овочевий відварний | 30/40 | - |
Огірок свіжий / Огірок солоний | 40/26 | |
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною | 150/6 | 200/8 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Гарбуз запечений з яблуками | 45 | 60 |
Каша боярська ( із пшона з родзинками ) з соусом фруктовим | 95/30 | 125/40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1240,10 | 1604,00 |
ВІВТОРОК Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з моркви та часнику | 40 | 50 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Тюфтелька куряча (з овочами ) | 66/24 | 88/32 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат « Полонинський» | 40 | 54 |
Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною | 150/5 | 200/7 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Шніцель рибний натуральний | 47 | 70 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша вівсяна з гарбузом | 125 | 160 |
Львівський сирник з морквоюз соус сметанний (на молоці) | 100/20 | 120/35 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти засезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1220,10 | 1632,00 |
СЕРЕДА Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з білокачанної капусти | 50 | 62 |
Макарони відварені з твердим сиром | 90/7 | 113/9 |
Шніцель з яловичини | 60 | 80 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з свіжих томатів та солодким перцем | 45 | 55 |
Салат з вареного буряка (з 15 жовтня) | 50 | 60 |
Суп – пюре гороховий | 150 | 200 |
Каша гречана в’язка | 90 | 113 |
Котлета натуральна з філе курки панірована в сухарях | 48 | 65 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет «Драчена» | 46 | 46 |
Каша Янтарна (із з яблуками) | 100 | 125 |
Чай з лимоном | 150/3 | 150/3 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1257,70 |
1570,90 |
ЧЕТВЕР Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат вітамінний | 50 | 60 |
Картопля тушкована з цибулею та томату | 100 | 125 |
М’ясо курки в сметані | 30/9 | 40/9 |
Кефір | 100 | 125 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат з яйцям,сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Куліш пшоняний з фрикаделькою (м’ясо курки) та сметаною | 150/11/7 | 200/15/9 |
Каша ячна в’язка з вершковим маслом | 82 | 103 |
Котлета рибна любительска | 88 | 60/2,0 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат моркв’яно-яблучний з твердим сиром | 90 | 112 |
Локшинник з сиром кисломолочним з соусом фруктовим | 120/30 | 150/40 |
Узвар | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1250,25 |
1580,20 |
П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Омлет | 60 | 60 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Асорті фруктове | 50 | 75 |
Обід | ||
Салат з капусти, моркви та зеленого горошку | 50 | 67 |
Борщ полтавський з галушками та кип’яченоюсметаю | 150/27/6 | 200/36/8 |
Пюре з сочевиці з вершковим маслом | 90 | 113 |
Биточок рублений з м’яса курки паровий | 58 | 77 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат « Полонинський» | 40 | 54 |
Макарони відварні з маслом вершковим | 90 | 113 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1148,00 |
1434,30 |
ПОНЕДІЛОК Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква тушкована в сметані | 60 | 84 |
Каша « Янтарна» ( із пшона з яблуками ) | 100 | 125 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий/ Ікра бурякова | 30/55 | - |
Огірок свіжий/ Огірки солоні | - | 40/40 |
Суп -харчо | 150 | 200 |
Макарони відварені з сиром твердим | 90/7 | 113/9 |
Курячий рулет фарширований вареним яйцем | 60 | 80 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із варених овочів | 41 | 55 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Чахохбілі з куркою | 32/45 | 43/60 |
Узвар | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1168,75 |
1422,30 |
ВІВТОРОК Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Помідор свіжий/Салат із зеленого горошку з цибулею | 40 | 55 |
Каша ячна розсипчаста з цибулею | 96 | 120 |
Тюфтелька куряча з овочами | 66/24 | 88/32 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з білокачанної капусти | 50 | 62 |
Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною | 150/5 | 200/7 |
Товчанка | 112 | 140 |
Тюфтельки «БЕЛІП» в сметанно-томатному соусі (рибні) | 60/20 | 90/30 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Гратен « Зебра» ( запіканка сирна з какао) | 77 | 100 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1217,00 |
1618,00 |
СЕРЕДА Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Каша в’язка пшенична з морквою | 96 | 125 |
Кефір | 100 | 125 |
Бутерброд з сиром твердим | 30/5 | 30/7 |
Фрукти засезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з моркви та часнику | 40 | 50 |
Суп–пюре гороховий | 150 | 200 |
Плов з м’ясом курки | 120 | 160 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Свіжий огірок / Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною | 30/50 | 40/50 |
Печеня по-домашньому з куркою | 150 | 180 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1130,60 |
1394,40 |
ЧЕТВЕР Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Фузілі з сиром твердим | 90/7 | 113/9 |
Моркв’яна запіканка з сиром кисломолочним та фруктовим соусом | 100/29 | 138/40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат з капусти, моркви та яблук | 70 | 93 |
Суп болгарський із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Пюре з бобових (сочевиця) з вершковим маслом | 90 | 113 |
Фрикаделька рибна | 60 | 90 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з зеленого горошку та цибулі/Солоний огірок | 40 /- | -/40 |
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Мафіни з овочами та твердим сиром (з м’яса яловичини) | 63 | 84 |
Кисіль вишневий | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1252,05 |
1606,00 |
П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Омлет | 60 | 60 |
Каша гречанамолочна | 150 | 200 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з яйцем, сиром з кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Борщчернігівський | 150 | 200 |
Каша ячна в’язка з вершковим маслом | 82 | 103 |
М’ясо відварне в кисло – солодкому соусі (свинина) | 27/23 | 36/31 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Картопля відварна з вершковим маслом | 100 | 125 |
Філе м’яса курки запечене під сиром | 55 | 74 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1277,20 |
1632,20 |
ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з моркви та часнику | 39 | 50 |
Омлет «Драчена» | 46 | 46 |
Фузіллі з твердим сиром | 90/7 | 113/9 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Буряк тушкований з чорносливом | 20/34 | 25/47 |
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною | 150/6 | 200/8 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Ковбаски м’ясні (свинина) | 65 | 87 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із капусти з зеленим горошком | 45 | 60 |
Печеня по-домашньому з куркою | 150 | 180 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1150,05 |
1444,00 |
ВІВТОРОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Свіжий помідор | 30 | 40 |
Морква припущена /Солоний помідор | 50/- | -/40 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Котлета натуральна з м’яса індика панірована в сухарях | 48 | 64 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з білокачанної капусти | 50 | 62 |
Суп гречаний | 150 | 200 |
Пюре з бобових (сочевиця) з вершковим маслом | 90 | 113 |
Риба з кисло-солодким соусом | 33/24 | 49/36 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Гарбуз запечений з яблуками | 45 | 60 |
Вареники ліниві із сиру кисломолочного | 117 | 154 |
Соус фруктовий | 29 | 40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1140,00 |
1449,00 |
СЕРЕДАЧетвертий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з капусти, морки та яблук | 70 | 93 |
Каша гречана в’язка | 90 | 113 |
М’ясо курки в сметані | 30/9 | 40/12 |
Кефір | 100 | 125 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Помідор / Капуста тушкована | 30/38 | 40/50 |
Суп із сочевиці | 150 | 200 |
Макаронні вироби відварені з вершковим маслом | 90 | 112 |
Шніцель з яловичини | 60 | 80 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша рисова молочна | 150 | 200 |
Шарлотка яблучна | 65 | 90 |
Кисіль вишневий ( вишня свіжоморожена) | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1224,00 |
1583,00 |
ЧЕТВЕР Четвертий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Львівський сирник з морквою | 100 | 120 |
Соус фруктовий | 29 | 40 |
Йогурт | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Буряк тушкований з яблуками у сметанному соусі | 30/30 | 40/40 |
Суп картопляний з макаронними виробами | 150 | 200 |
Пюре з гороху з вершковим маслом | 90 | 113 |
Товченики рибні | 42 | 62 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Свіжий помідор / Салат з варених овочів | 30/41 | 40/55 |
Банош по гуцульські з твердим сиром | 80/4 | 100/5 |
Котлета натуральна з м’яса курки панірована в сухарях | 48 | 64 |
Чай з лимоном | 150 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1155,75 |
1480,90 |
П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з тертої моркви з яблуками | 50 | 78 |
Омлет з твердим сиром | 57 | 57 |
Локшинник з фруктами з соусом фруктовим | 140/30 | 175/40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат зимовий | 45 | 55 |
Борщ український | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна в’язка | 82 | 103 |
Чахохбілі з м’ясом курки | 32/45 | 45/60 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | |
Салат з свіжої капусти та кропу / Салат з квашеної капусти | 45/55 | |
Картопля відварна з вершковим маслом | 88 | 110 |
Биточок рублений з м’яса курки паровий | 58 | 77 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Асорті фруктове | 50 | 75 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1195,00 |
1509,00 |