ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник управліннядержавного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

Головного управління

Держпродспоживслужби в Черкаській області

______________   Віта  МАКОГІН

«____» __________  2024р

Директор департаменту освітита  гуманітарної політики

Черкаської міської ради

______________   Богдан БЄЛОВ

«____» __________  2024р

 

 

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ на випадок довготривалого

відключення електроенергії (на зимовий період)

для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради

 

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу

для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу

для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу

для закладу дошкільної освіти (ясла-садок) санаторного типу № 74

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОНЕДІЛОК                                                                                                                                      Перший тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок
Салат з білокачанної капусти

50

62

ЗП,Г

Плов з булгуру та свинини

120

150

Чай з лимоном

150/3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід
Буряк тушкований з чорносливом

34

47

МП,Л

Суп гречаний

150

200

ЗП,Г; МП,Л

Каша ячна розсипчаста

82

103

Г, Я

Котлета натуральна з м’яса  курки панірована в сухарях

48

65

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

МП,Л

Каша молочна рисова з гарбузом

150

200

МП,Л

Йогурт питний

100

125

Асорті фруктове

50

75

Енергетична цінність (ккал):

1248,86

1636,13

 

 

 

 

 

 

 

 

ВІВТОРОК                                                                                                                                         Перший тиждень

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок

МП,Л

Морква припущена з родзинками

60

80

МП,Л;ЗПГ; Я

Пудинг сирно-яблучний

134

140

МП,Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Обід
Салат з зеленого горошку з цибулею

40

55

МП,Л

Капусняк

150

200

МП,Л

Картопляне пюре

90

112

Риба, тушкована з овочами

33/24

49/36

Компот із вишень (свіжоморожених)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салат «Вітамінний»

50

60

ЗП,Г

Каша ячна розсипчаста з цибулею

95

105

МП,Л; Г

Кнелі із м’яса  курки з рисом в сметанно-томатному соусі

47/32

63/56

Сік томатний

120

180

МП,Л; Г

Бутерброд з сиром твердим

30/5

30/7

Енергетична цінність (ккал):

1252,40

1604,60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЕРЕДА                                                                                                                                      Перший тиждень

 

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок
Салат з морки та часнику

39

50

МП,Л;  Я; Г

Омлет «Драчена» / Яйце варене

46/40

46/40

МП,Л; Г

Фузіллі з твердим сиром

90/7

113/9

МП,Л

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном

60

80

Обід
Салат з капусти та кропу

32

45

МП,Л; Я

Борщ зелений із шпинатом

150

200

ЗП,Г; МГ,Л

Каша вівсяна в’язка

82

103

МП,Л; Г

Гуляш з м’яса яловичини

32/18

43/24

Компот із свіжих фруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Буряк тушкований з чорносливом

35

47

ЗП,Г; МП,Л

Каша пшенична в’язка

90

113

Г

Чахохбілі з м’яса курки

32/45

43/60

Напій лимонний із родзинками

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Енергетична цінність (ккал):

1130,89

1447,35

 

 

 

 

 

 

 

ЧЕТВЕР                                                                                                                                               Перший тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок
Салат з червоної капусти з соусом «Вінегрет»

50

50

МП,Л

Каша гречана розсипчаста

82

103

МП,Л

Кури з яблуками у сметані

30/30

40/40

Сік фруктовий

120

180

Фрукти за сезоном

55

75

Обід
Салат з моркви та твердого сиру

45

60

МП,Л

Суп селянський з перловою крупою та сметаною

150

200

МП,Л

Пюре з бобових (сочевиця) з вершковим маслом

90

113

МП,Л; Г

Риба в кисло-солодкому соусі

33/24

49/36

Компот із  суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

20

20

Вечеря
Салат моркв’яно-яблучний з горіхом

60

80

МП,Л; Г; Я

Вареники ліниві із соусом сметанним (на молоці)

117/20

154/35

МП,Л

Какао з молоком

150

180

МП,Л; Г

Бутерброд з масло вершковим та твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Фрукти за сезоном

50

85

Енергетична цінність (ккал):

1227,12

1550,38

 

 

 

 

 

 

 

П’ЯТНИЦЯ                                                                                                                         Перший тиждень

 

 

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок
Салат з морки та часнику

39

-

Солоний помідор

-

40

Л.МП,Г, Я Суфле яєчне / Яйце варене

75/40

75/40

МП,Л

Різотто з зеленим горошком та твердим сиром

90

110

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном

60

80

Обід
Салат з капусти та кропу

32

-

Г

Суп гороховий з грінками

150/13

200/13

МП,Л

Банош по-гуцульськи з твердим сиром

80/4

100/5

МП,Л

М’ясо індика в сметані

30/9

40/12

Компот із сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

15

15

Вечеря
Салат із зеленого горошку з цибулею

40

55

Г

Рагу з м’яса курки

31/100

42/134

Компот із вишень (свіжоморожених)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Енергетична цінність (ккал)

1036,90

1274,39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОНЕДІЛОК                                                                                                                                      Другий тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок

МП,Л

Салат з моркви та твердого сиру

45

60

МП,Л;Я;Г /Я

Омлет / Яйце варене

60/40

60/40

МП,Л; Г

Пенне з вершковим маслом

80

100

МП,Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти свіжі

60

80

Обід

МП,Л

Горошок овочевий відварний

40

МП,Л

Суп польовий із кип’яченою сметаною

150/4

200/5

МП,Л

Каша гречана розсипчаста

90

112

МП,Л; Г

Биточки рублений з м’яса курки паровий

58

77

Компот із свіжих яблук

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

МП,Л

Буряк тушкований з яблуками в сметані

30

40

МП,Л

Голубці ліниві з м’ясом курки

90

120

Напій лимонний з родзинками

150

180

Г; МП,Л

Бутерброд з вершковим маслом та сиром твердим

30/3/5

30/3/7

Енергетична цінність (ккал)

1315,47

1654,57

 

 

 

 

 

 

 

 

ВІВТОРОК                                                                                                                                 Другий тиждень

Алергени

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок

МП,Л

Горошок овочевий відварний

40

-

Солоний огірок

-

40

МП,Л

Каша кукурудзяна розсипчаста

90

113

Курка по-італійські (підлива)

36/10

48/13

Чай з лимоном

150/3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

60

Обід

МП,Л; Я

Салат з яйцем сиром та кип’яченою сметаною

50

50

МП,Л

Борщ з квасолею і картоплею із кип’яченою сметаною

150/4

200/5

ЗП,Г; МП,Л

Каша вівсяна в’язка

82

103

МП,Л; Г

Риба в кисло-солодкому соусі

33/24

49/36

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салат з тертої моркви з яблуками

50

70

МП,Л;ЗП,Г;Я

Пудинг манний з сиром кисломолочним та фруктами з соусом

фруктовим

95/22

125/30

МП,Л

Йогурт

100

125

 Енергетична цінність (ккал):

1335,55

1569,14

 

 

 

 

СЕРЕДА                                                                                                                                      Другий тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г   (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок
Салат з червоної капусти з соусом «Вінегрет»

50

50

МП,Л;Я / Я

Омлет з твердим сиром / Яйце варене

57/40

57/40

МП,Л;Г

Макарони відварені з вершковим маслом

90

112

Компот із свіжих яблук

150

180

Обід
Салат з морки та часнику

39

50

Г; Я

Суп український з галушками

150/15

200/20

МП,Л; ЗП,Г

Каша перлова розсипчаста

90

113

МП,Л; Г

Гуляш з м’яса курки

32/18

43/24

Сік томатний

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салак з капусти та кропу

32

-

Салат з квашеної капусти

-

55

МП,Л

Картопляне пюре

90

112

Болоньєзе ( з яловичиною)

64

87

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність (ккал):

1228,41

1576,56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧЕТВЕР                                                                                                                                                 Другий тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок

МП,Л,ГХ

Салат моркв’яно-яблучний з горіхом

60

80

МП,Л;Г;Я

Запіканка вермішельно-сирна з соусом яблучним

130/22

160/31

МП,Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

55

75

Обід
Буряк тушкований з чорносливом

35

47

МП,Л; Я

Борщ зелений із шпинатом

150

200

МП,Л

Пюре з бобових (сочевиця) з вершковим маслом

90

113

Р

Хек, варений з овочами

33/24

49/36

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салат з капусти білокачанної

50

62

ЗП,Г; МП,Л

Каша пшенична в’язка

90

113

МП,Л; Я;Г

Тефтелька куряча (з овочами)

66/24

88/32

Чай з лимоном

150/3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

55

75

Енергетична цінність (ккал):

1132,03

1404,30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

П’ЯТНИЦЯ                                                                                                                                   Другий тиждень

 

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

МП,Л

Каша із пшона з родзинками

150

200

МП,Л

Кефір

100

125

Обід
Салат з зеленого горошку з цибулею

40

55

МП,Л

Борщ по-бахмацьки

150

200

МП,Л; Г

Макарони відварені з вершковим маслом

100

112

Г

Чахохбілі з  куркою

32/45

43/60

Компот із фруктів сушених (курага)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

МП,Л

Морква тушкована в сметані

47

Солоний помідор

-

40

МП,Л

Печеня по-домашньому  (свинина або яловичина)

150

180

Сік фруктовий

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Енергетична цінність (ккал):

1231,01

1572,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОНЕДІЛОК                                                                                                                                   Третій тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок

МП,Л ; Я

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною

50

50

Бігус овочево – курячий

34/76

45/105

Чай з лимоном

150/3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід
Салат із капусти з зеленим горошком

45

60

МП,Л; Г;Я

Борщ полтавський з галушками

150/27

200/36

МП,Л

Каша гречана розсипчаста

82

103

Болоньєзе (з м’яса яловичини)

65

87

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

МП,Л

Салат з моркви та твердого сиру

45

60

МП,Л

Полента (каша кукурудзяна розсипчаста)

90

112

МП,Л

Кефір

100

125

Асотрі фруктове

50

75

Енергетична цінність (ккал):

1084,50

1335,29

 

 

 

 

 

 

 

 

ВІВТОРОК                                                                                                                                          Третій тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок

МП,Л; Г; Я

Львівський сирник з морквою з соусом фруктовим

(вишня або смородина свіжоморожена)

100/22

120/30

МП,Л

Йогурт питний

100

125

ГХ

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

 Обід   Салат із червоної капусти з соусом «Вінегрет»

50

50

МП,Л

Суп польовий із кип’яченою сметаною

150/4

200/5

 Товчанка

112

140

МП,Л; Г

Риба з кисло-солодким соусом

33/24

49/36

 Сік фруктовий

120

180

Г

Хліб житній

30

30

 Вечеря   Буряк припущенний з родзинками

40

-

 Солоний огірок

-

25

 Плов з м’ясом курки

110

146

Г

Хліб житній

30

30

 Компот із яблук

150

180

 Фрукти за сезоном

27

36

 Енергетична цінність (ккал):

1012,60

1285,58

 

 

 

 

 

 

 

СЕРЕДА                                                                                                                                        Третій тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок
Сала з тертої моркви та яблук

50

70

Я; МП,Л; Г

Омлет

60

60

МП,Л

Каша «Янтарна» (пшоняна з яблуком)

100

125

МП,Л

Какао з молоком

150

180

МП,Л;Г

Бутерброд з маслом вершковим та твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Обід
Салат із зеленого горошку з цибулею

40

55

МП,Л

Суп з цвітної капусти із кип’яченою  сметаною

150/7

200/9

МП,Л

Картопляне пюре

90

112

МП,Л; Г

Гуляш з м’яса свинини

32/18

43/24

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салат вітамінний

50

60

МП,Л

Голубці ліниві з курячим м’ясом

90

120

Кисіль вишневий (вишня свіжоморожена)

150

185

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність (ккал):

1237,17

1574,82

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧЕТВЕР                                                                                                                                                 Третій тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок

Салат з червоної капусти з соусом «Вінегрет»

50

50

Г

Рагу із м’яса курки

31/100

42/134

Компот із смородини (свіжомороженої)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід
Буряк тушкований з чорносливом

35

-

Салат з квашеної капусти

-

55

Г

Суп гороховий з грінками

150/13

200/13

МП,Л

Каша рисова розсипчаста

82

103

МП,Л; Г

Риба в кисло-солодкому соусі

33/24

49/36

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

15

15

Вечеря
Салат з тертої морки з яблуками

50

75

МП,Л; Г; Я

Запіканка сирна із сметанним соусом

100/20

130/35

МП,Л

Какао з молоком

150

185

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність (ккал):

1058,77

1390,86

 

 

 

 

 

П’ЯТНИЦЯ                                                                                                                                          Третій тиждень

 

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок
Салат з моркви та часнику

39

50

МП,Л; Г;Я /Я

Омлет  «Драчена» / Яйце варене

46/40

46/40

МП,Л; Г

Макарони відварені з овочами

100

125

Чай з лимоном

150/3

180/5

МП,Л; Г

Бутерброд з сиром твердим

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

МП,Л

Горошок овочевий відварний

40

-

Помідор солоний

-

40

МП,Л

Борщ український

150

200

МП,Л

Каша кукурудзяна розсипчаста

82

103

МП,Л; Г

Гуляш з м’яса курки

32/18

43/24

Компот із свіжих яблук

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салат з капусти та кропу

32

45

ЗП,Г; МП,Л;

Каша пшенична розсипчаста

90

113

Курка по-італійські (підлива)

26/10

35/12

Сік томатний

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність (ккал):

1279,48

1634,23

 

 

 

 

 

 

ПОНЕДІЛОК                                                                                                                                 Четвертий тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок
Салат з зеленого горошку та цибулі

40

55

МП,Л; Я / Я

Омлет  з твердим сиром / Яйце варене

57/40

57/40

МП,Л

Каша «Янтарна» (пшоняна з яблуком)

100

125

Кисіль вишневий (свіжоморожених)

150

180

МП,Л; Г

Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Фрукти за сезоном

27

36

Обід
Салат з білокачанної капусти

50

-

Солоний помідор

-

40

МП,Л

Капусняк

150

200

МП,Л

Печеня по-домашньому з м’яса яловичини

150

180

Напій лимонний з родзинками

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салат з червоної капусти з соусом «Вінегрет»

50

50

ЗП,Г; МП,Л

Каша вівсяна в’язка

82

103

МП,Л

Кури з яблуками в сметані

30/30

40/40

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність (ккал):

1138,20

1433,66

 

 

 

 

 

 

 

ВІВТОРОК                                                                                                                              Четвертий тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок
Салат з тертої моркви з яблуками

50

70

МП,Л; Г; Я

Запіканка сирна із сметанним соусом

100/20

130/35

МП,Л

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном

27

36

Обід
Салат з зеленого горошку та цибулі

40

55

МП,Л

Борщ із по-бахмацькі

150

200

МП,Л

Каша гречана в’язка

80

100

Г

Чахохбілі з м’ясом  курки

32/45

43/60

Сік фруктовий

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Буряк тушкований з чорносливом

35

47

МП,Л

Пюре з бобових (сочевиця) з вершковим маслом

90

113

Риба, тушкована в томатному соусі з овочами

65/29

97/42

Компот із свіжих яблук

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність (ккал):

1354,24

1714,98

 

 

 

 

 

 

 

 

СЕРЕДА                                                                                                                                        Четвертий тиждень

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок
Салат з капусти та моркви

40

50

Г

Рагу із м’яса курки

31/100

42/134

Чай з лимоном

150/ 3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід
Салат з морки та часнику

39

-

Солоний огірок

-

25

МП,Л; Г

Суп картопляний з макаронними виробами

150

200

Плов з м’ясом курки

110

146

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря
Салат із зеленого горошку з цибулею

40

50

МП,Л; Г; Я

Омлет / яйце варене

60/40

60/40

МП,Л; ЗП, Г

Каша ячна розсипчаста

82

103

МП,Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність (ккал):

1219,40

1380,23

 

 

ЧЕТВЕР                                                                                                                              Четвертий тиждень

 

 

Алергени

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г  (сад)

Сніданок
Салат з моркви та часнику

40

50

МП,Л; Г

Макарони відварні з вершковим маслом

90

112

Курка по-італійські (підлива)

36/10

48/13

Чай з лимоном

150/3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід
Салат вітамінний

50

60

МП,Л

Суп польовий зі сметаною

150/4

200/5

МП,Л

Каша рисова в’язка

82

103

МП,Л; Г

Риба в кисло-солодкому соусі

33/24

49/36

Компот із смородини (свіжомороженої)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

ГХ

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

МП,Л; Г; Я

Львівський сирник з морквою з соусом фруктовим (яблучним)

100/22

120/31

МП,Л

Какао з молоком

150

180

Енергетична цінність (ккал):

1127,00

1436,00

 

 

 

 

 

 

 

 

П’ЯТНИЦЯ                                                                                                                      Четвертий тиждень

 

 

 

Найменування страв

Вихід,г  (ясла)

Вихід,г (сад)

Сніданок

 

Салат з капусти та кропу

50

Салат з квашеної капусти

55

ЗП,Г

Плов з булгура та м’яса курки

120

150

Сік томатний

120

180

МП,Л; Г

Бутерброди з сиром твердим

30/3

30/5

Фрукти  за сезоном

27

36

Обід

МП,Л

Буряк тушкований з яблуками у сметанному соусі

30

40

МП,Л

Суп-харчо

150

200

МП,Л; ЗП,Г

Каша ячна в’язка з вершковим маслом

80

100

Г

М’ясо відварне в кисло-солодкому  соусі (свинина)

27/23

36/31

Напій лимонний з родзинками

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Г

Капуста тушкована

38

-

Салат з квашеної капусти

-

55

МП,Л

Банош по-гуцульські з твердим сиром

80/4

100/5

МП,Л

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність (ккал):

1113,74

1521,37